top of page
Caută
  • Poza scriitoruluiDr.Vasilescu Bogdan

Ce este diga in stomatologie? De ce o folosim?

Diga este o folie din latex, care se utilizează pentru izolarea dinților în momentul efectuării unei lucrări dentare. In momentul in care este utilizata, aceasta acoperă toate părțile moi (buze, limbă, obraji), ferindu-le de înțepături sau tăieturi. Folosirea acesteia oferă o vizibilitate crescută, facilitând accesul în zona ce trebuie tratată. Diga dentară a fost inventată în 1864 de catre Sanford Christie Barnum.
Cum se foloseste diga?

Folia de diga este perforata in dreptul dintilor pe care dorim sa ii izolam si se aplica pe dinti, mentinuta pe pozitie de o clema. Folia este apoi intinsa pe un cadru rectangular pentru a crea un camp de lucru curat si usor vizibil.De ce este utila diga?

Previne contaminarea campului operator in timpul interventiei, mentinand un mediu uscat, fara saliva si lichide straine. Acest lucru este foarte util in timpul interventiilor endodontice (tratamente de canal), a obturatiilor din compozit (se pastreaza calitatea adezivului folosit si a materialelor de restaurare, avand o rezistenta crescuta). Tratamentele devin astfel mai curate, mai predictibile si cu o rata de succes mai mare.

Protejeaza cavitatea orala de lichidele, solutiile si instrumentele folosite in timpul tratamentului, scazand astfel riscul de intepare si inghitire a intrumentelor sau solutiilor.

Ofera vizibilitate crescuta si control asupra campului operator, cat si un comfort crescut pentru pacient, acesta nu mai este nevoit sa clateasca, sa tina rulouri de vata si aspiratorul in gura in timpul tratamentului. Atat medicul dentist cat si pacientul sunt avantajati de folosirea foliei de diga prin comfortul oferit si reducerea timpului de lucru.

Din punctul nostru de vedere folia de diga prezinta doar avantaje, motiv pentru care toate tratamentele noastre de canal, obturatiile fotopolimerizabile (plombe), reconstructiile, cimentarile de incrustatii se efectueaza doar cu diga. In acest fel asiguram cea mai buna calitate, ne respectam pacientul si meseria.


Echipa Clever Dental.


119 afișări0 comentarii

Postări recente

Afișează-le pe toate

Commentaires


bottom of page