top of page
Caută
  • Poza scriitoruluiDr.Vasilescu Bogdan

Diagnosticarea cariilor fara radiatii

DIAGNOcam este un aparat portabil pentru diagnosticarea noninvazivă a cariilor, care se bazează pe tehnologia NILTI (near-infrared light transillumination, transiluminarea cu fibră optică). Acesta se folosește intraoral prin fixarea pe fiecare dinte pentru captarea imaginii corespunzătoare obținute cu ajutorul unei lumini speciale (laser fluorescent). Structura dintelui este translucidă și, deci, permite trecerea luminii, în timp ce leziunile carioase apar ca zone întunecate. Camera video integrată captează imaginea proiectând-o pe un monitor în timp real.

In urma studiilor efectuate s-a demonstrat ca eficacitatea acestei metode este superioara radiografiilor si inspectiei vizuale




Putem diagnostica cu o precizie de 91.1% cariile, in special cele greu de detectat, precum cariile interdentare incipiente, care nu au "gaurit" deja dintele.



Folosind aceasta tehnologie vom detecta mai repede cariile si mai ales le putem trata din starea de debut, inainte sa ajunga la pulpa dentara (nerv) si sa devina dureros, inainte ca dintele sa se sparga, devenind mai dificil si mai costisitor de salvat.


Recomandarea noastra este de a vizita medicul dentist cel putin o data pe an pentru consultatie si igienizare.


Va asteptam la clinica Clever Dental





99 afișări0 comentarii

Postări recente

Afișează-le pe toate
bottom of page