top of page
Caută
  • Poza scriitoruluiDr.Vasilescu Bogdan

Lupele in stomatologie


Lupele sunt un instrument optic care permit medicului dentist sa vada detalii care sunt greu sau imposibil de observat cu ochiul liber. Suntem de parere ca orice tratament stomatologic trebuie facut utilizand lupele.

De ce? Pentru ca pe langa claritatea marita a imaginii creata de lupe, dar si pentru pozitia ergonomica a medicului dentist, cat si pentru comfortul pacientului, deoarece medicul nu trebuie sa se apropie excesiv de mult de gura pacientului.




Lupele impreuna cu o sursa de lumina sunt un instrument care cresc semnificativ precizia si calitatea tratamentului efectuat de medicul dentist. In orice manopera efectuata vine cu avantaje majore. De exemplu in timpul unei manopere de rutina ca o consultatie, putem observa leziuni, carii, fisuri care ar fi imposibil de vizualizat cu ochiul liber, avand astfel un diagnostic corect si complet. In timpul detartrajului putem observa urme de tartru fine, care daca nu sunt indepartate sunt loc de fixare pentru noul tartru. In timpul tratamentului cariei observam si cele mai mici urme de dinte lezat, astfel recidiva cariei este minima. In timpul tratamentului de canal lupele cu o putere mare de magnificare functioneaza ca un microscop, observand astfel toate canalele, posibile fracturi, fisuri, perforatii.

Avantajele utilizarii lupelor in stomatologie sunt semnificative atat pentru pacient cat si pentru medicul dentist, avand astfel diagnostice corecte si tratamente mai precise.


Echipa Clever Dental recomanda tuturor colegilor medici dentisti sa utilizeze lupele in practica lor.







10 afișări0 comentarii

Postări recente

Afișează-le pe toate
bottom of page