top of page
Caută
  • Poza scriitoruluiDr.Vasilescu Bogdan

Stomatologia digitala

Totul se schimba si se modernizeaza, iar medicina dentara trebuie sa se adapteze.

Scanner-ul intraoral, este un dispozitiv de scanare tridimensionala folosit pentru a inlocui amprenta clasica din silicon. Astfel putem inregistra intr-un format digital morfologia si pozitia dintilor cu o precizie de cativa microni.

In metoda clasica de fabricare a unei coroane dentare, amprenta din silicon ajunge in laboratorul de tehnica, apoi se toarna

un model care arata ca dantura pacientului, si pe acel model se lucreaza lucrarea protetica, sau acel model se scaneaza si se tranforma intr-un model virtual, dupa care lucrarea este frezata computerizat, obtinand astfel o lucrare mai precisa si cu mai putine erori umane.

In stomatologia moderna, amprentele se realizeaza cu scanner-ul intraoral, obtinand astfel un model digital al pacientului, pe care se poate face design-ul personalizat al lucrarii protetice pentru pacient, dupa care se poate freza computerizat (CAD-CAM), obtinand o lucrare protetica mai precisa si mai rapid. Se elimina din etapele de lucru in care pot aparea erori, si mai putine erori insemna o lucrare mai durabila.


55 afișări0 comentarii

Postări recente

Afișează-le pe toate

Comments


bottom of page